dilluns, 25 de juny del 2007

J A Z Z

Jazz.


L'altre dia la Sara i jo (molt ben acompanyades per la Susana :D) vam anar al Col·legi de Farmacèutics (i sí, per als desinformats: serem farmacèutiques en ocasions especials, com quan facin concerts xulos o altres activitats xD) a escoltar una conferència/concert sobre el JAZZ. Els que tocaven eren els de la Locomotora Negra (el trompetista i director -que era qui parlava-, el bateria i el contrabaix). Van començar explicant els orígens del jazz, el que és el jazz... I després ens van deleitar amb un concert.

Primera cosa important: no hi ha un tipus de composició etiquetada com a "jazz"; "jazz" és una manera de tocar, de sentir la música :)
(Com la poesia, més o menys... O això vaig pensar jo quan ho va dir. El que fa el jazz jazz i la poesia poesia és el COM, més que el QUÈ).

El millor és l'entusiasme amb què ho explicava. Li brillaven els ulls, ens transmetia tot el seu amor pel jazz! (Sara, sí, pots censurar les parts massa exaltades). I ens posava exemples de tot. Per exemple, de com pot canviar una cançó només variant el ritme, l'expressió... Alliberant-se, deixant que la música expressi allò que vols transmetre, sense estar tancat en un compàs 4/4 (o el que sigui), sense tancar-te en un ritme.

I com tocaven... Allò era gaudir de la música! Tots gaudíem =) El contrabaix disfrutava tant tocant... Ballava, es movia.. I el trompetista igual.

(Sara, tapa't els ulls)

Ells eren la música. Tot era música. No ho sé, diria que en aquells instants vam aconseguir levitar (aquest era l'objectiu de la nit =D).

I tots vam sortir feliços. Sí, segur que en aquells instants tothom pensava: escoltaré jazz. Faré jazz. Tocaré jazz. Em convertiré en jazz. Em volatilitzaré algun dia d'aquests. Però vam tornar a casa i vam ser absorbits per la rutina... (Podeu imaginar un final més feliç si voleu ;D)

I després hi havia un còctel deliciós. I estàvem al costat de la porta, així que només sortir les mil safates amb menjars exquisits, ja en podíem agafar! ^^

I bé... Us deixo amb un vídeo que m'he trobat al youtube escrivint "jazz". He pensat en l'Èlia :D! (No se sent gaire bé pel soroll del tren, però m'encanten!)

I si voleu llegir més coses sobre aquesta vetllada jazzística, aquí podeu fer-ho.

P.D: Sempre he volgut tocar al metro, o al carrer! És una cosa que tinc pendent =) Qui s'apunta? Èlia? Carles? Laia? Sara? Clàudia? German (la pandereta :P)? ... :D

10 comentaris:

German ha dit...

Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Jo la pandereta, o las palmes, o fen veure k tiro monedes pk els altres tmb hi tirin xD

M’ha costat ire xo al final crec que he entès la dinàmica... (desprès de moltes rellegides i la teva explicació “felina”).

La susana sempre és una grata companyia!

German ha dit...

El vídeo molt xulo!!! (i xolo)

Anònim ha dit...

irene que maco!!!

mira, et prometo que quan sapiga tocar (i tocar b) l'accordió anem un dia a tocar al metro. i els diners que guanyem per anar a un concert de jazz. tot aixo es somniar molt pero jo et prometo que vinc a tocar amb tu, i de ben segur que arroseguem l'èlia.

a veure quan quedem per tocar no?

apa adeuu!!!

irene ha dit...

:D:D:D!

Quina ilu de comment! :D

:D

i sempre :D!

:P

muak!

"o fen veure k tiro monedes pk els altres tmb hi tirin ": BUENA TÁCTICA!!

irene ha dit...

Clàudia!!! Acabo de llegir el teu comentari!! Com va tot? Toques l'acordió? :O Waaaa :D A mi m'encantaria! (Weno, i quin instrument no? :P)

Genial, doncs esperarem a millorar una mica més tots! :)

I sí, hem de quedar!!! A veure si per fi aconseguim marcar dia, hora i lloc :D

un petó preciosa!!!

Laia ha dit...

Mooolt maku L'article!! Escrius amb (com ho diria?) elegància? gràcia? poesia?...cap paraula és prou convincent.

Parlant de Jazzzz!
Jazz als Jardins de Can Tintoré d'Esplugues el 8 de Juliol a les 22,00h!

Concert de París Texas el 13 de Juliol a les 22,00h a la pista de l'Avenç d'Esplugues (Jass and Blues)


I...no ho oblideu!
CINEMA A LA FRESCA (altrament dit: sota les ESTRELLES):
el 7 de Juliol: "Vecinos invasores" Síiiiii!
i el 14, Superman Return per si estem molt i molt avorrits (és el que menys val la pena)

Isaac250 ha dit...

Osti, aixi que el 7 vecinos i el 14 superman (dirigida per un dels productors de House xDD, bon tiu). Algu més s'apunta a una doble sessió?

Laia ha dit...

JOP!
q els animalets son monissssssims! mencanten

irene ha dit...

waiii, m'apunto a tooot! :D

muak!

Laia ha dit...

uoooooooooooooooooo! enkara no havia vist aquest video. quina passada! ep! però hi havia música de percussió de fons!? oi?
Un petó,artistes!

Llicència

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.