dimarts, 28 d’agost del 2007

"La amarga dulzura del chocolate"




Aquest és el títol d'un llibre d'un autor anomenat "Troth Wells Nikki van der Gaag" que li van regalar a mon pare per Nadal.Quin títol no?
És una mescla de receptes de cuina, cites, i fragments explicatius dels orígens, el seu valor nutritiu, l'explotació que s'està gestant als països productors de cacao i els seus usos mèdics.



"Cuando yo muera", le dije a mi amiga, "no quiero ser embalsamada, quiero que me sumerjan." "¿Con leche o sin?", fue su inmediata preocupación. Esta es la retórica conversación entre dos adictas al chocolate. Ambas sabíamos la respuesta. "Sin leche".


- Sabíeu que es pot cuinar la carn o llegums amb cacao?
- Habíeu sentit mai anomenar "elixir de l'amor" al xocolata? Seguint la tradició asteca, la xocolata és considerada un afrodisíac. S'ha relacionat amb el sexe des del segle XVI.

"Convertirá a las viejas en jóvenes y tersas;
creará nuevos movimientos de las carnes;
y encenderá su deseo por lo que ya sabéis,
con sólo probar el chocolate."
Joel Glenn Brever


La veritat és que la seva composició és d'allò més complexa: 50% grasa i 50% sucre (un mescla ben explosiva no?). Conté més de 300 substàncies químiques entre elles la teodramina -que augmenta la concentració-, la anandamida -semblant a una substància del cannabis que és la causant del desig-, la feniletilamina -substància semblant a l'adrenalina-.

Ja és ben cert que com qualsevol dolç, ens altera l'estat d'ànim ja que el sucre estimula el sistema nerviós. Però després d'un "subidon" la sensació d'estar plens d'energia decau en picat i això és un dels factors que creen l'adicció.

- Us han explicat alguna vegada el perquè les dones ens encanta el xocolata? Potser és que tenim una relació més estreta amb les coses dolces ;-). Apsss! I escolteu aquesta: "segons un estudi italià, les dones que megen xocolata regularment gaudeixen d'una vida sexual millor que les que no en consumeixen". Ala! A menjar xocolata noies!

I, per si encara no ho heu notat, sí, sóc una adicta al xocolata, no ho puc negar, com més negre millor ;-). Serà que vaig nèixer a suïssa xD: suïssa és el capdavanter de la lliga de xocoalcòlics. Bé, van ser ells els inventors de la recepta del xocolata que mengem avui dia. Els mayas van portar el cacao però. Tot i així, he llegit que és el país amb menys obesitat...xD. No sé com s'explica!



Bé, no m'enrollo més! Vaig a pendre una tassa de xocolata ben calenta ;-) (és broma, amb aquesta calor millor un gelat de tres boles i cucurucho de xocolata xD)


La xocolata estava molt calenta i de tant calenta la llengua em vaig cremar...

aIXXXX! eM xifla el xocolata!!!!!

3 comentaris:

Laia ha dit...

Sara no em matis per l'enquesta que acabo de posar!

irene ha dit...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..... xocolaaata... :P (n'acabo de menjar xD)

és una delícia... insuperable :D
m'ha encantat l'article, les fotos.. :)

ara estava recordant els moments abans de fer un examen, totes al pati, menjant xocolata... Realment, amb exàmens o sense, és un gran moment =D

sembla molt interessant el llibre!!

:D

a per la xocolataaa! :D

un petó marró :P

P.D: enquesta? xDDD, ara mateix la miro! promet.. :P

irene ha dit...

jaja, enquesta vista!

a que no adivines què he votat? :P:P!

Llicència

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.